210 3501500
 
Αρχική
Προφίλ
Υπηρεσίες
Περίθαλψη
Για τον Πολίτη
Λίστα Χειρουργείου
Ραντεβού
Νέα
Επικοινωνία
 
 
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
Οργανόγραμμα
Ανακοινώσεις
Προσλήψεις-Διορισμοί
Τμ. Προμηθειών
ΕΡΓΑ ΕΣΠΑ
ΑΝΟΙΚΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ του ΔΗΜΟΣΙΟΥ - OpenData
ΕΥΧΕΣ
 
ΙΑΤΡΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
Β Παθολογική-Ογκολογική
Γ Παθολογική - Ογκολογική
Α Χειρουργική Κλινική
Θωρακοχειρουργική
Πλαστική Επανορθωτική Χειρουργική
Καρδιολογική Κλινική
Νευρολογική Κλινική
Ορθοπεδική Κλινική
Πνευμονολογική Κλινική
Μονάδα Μελέτης Ύπνου
Παν.Ψυχιατρική Κλινική
Μονάδα Εντατικής Θεραπείας
Γαστρεντερολογικό Τμήμα
Θεραπείας Πόνου
Τμ. Ιατρικών Απεικονίσεων
Τμ.Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας
Τμ. Πυρηνικής Ιατρικής
ΥΚΟΝ
Τμ. Κοινωνικής Υπηρεσίας
Τμήμα Κλινικής Διατροφής
 
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ
Αιματολογικό Εργαστήριο
Αιμοδοσία
Βιοχημικό Εργαστήριο
Μικροβιολογικό Εργαστήριο
 
ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Σύσταση και Συγκρότηση
Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα
 
ΔΡΑΣΕΙΣ
ΠΑΜΕΜΜΑΖΙ
 
Ανακοίνωση σχετικά με καταγγελία της ΕΙΝΑΠ

Ν. Κηφισιά, 3 Απριλίου 2019


Σχετικά με καταγγελία της ΕΙΝΑΠ που δημοσιεύτηκε χθες σε ηλεκτρονικά ΜΜΕ, και αναφέρεται σε πειθαρχική υπόθεση γιατρών του Γ.Ο.Ν.Κ. «Οι Αγιοι Ανάργυροι», θέλουμε να αποσαφηνίσουμε τα εξής:

Η ΕΔΕ, επί ενός περιστατικού του Οκτωβρίου 2017, διατάχθηκε από τη Διοίκηση της 1ης ΥΠΕ, και διενεργήθηκε από εξωτερικό του Γ.Ο.Ν.Κ. Πειθαρχικό Ανακριτή. Το πόρισμά της είναι ανάλογο των αποδεικτικών στοιχείων που συγκεντρώθηκαν από τις ένορκες καταθέσεις των εμπλεκομένων μαρτύρων.

Αλλο περιστατικό μεταξύ των συγκεκριμένων γιατρών δεν αναφέρθηκε ποτέ, παρότι συνέχισαν να εργάζονται στο ίδιο τμήμα μέχρι και τον Δεκέμβριο του 2018, όταν και έληξε η σύμβαση εργασίας του επικουρικού γιατρού. Ας σημειωθεί, δε, ότι ο γιατρός επαναπροσλήφθηκε στο Γ.Ο.Ν.Κ., τον Μάρτιο του 2019.

Το δεύτερο συμβάν έλαβε χώρα στο πλαίσιο των πρόσφατων εκλογών της ΕΙΝΑΠ που φιλοξενούνταν στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου και ουδέποτε αναφέρθηκε από τα αρμόδια θεσμικά όργανα της ΕΙΝΑΠ που είχαν την ευθύνη διενέργειας της συλλογικής διαδικασίας. Σε κάθε περίπτωση, η Διοίκηση δεν έχει καμία αρμοδιότητα παρέμβασης σε ζητήματα και περιστατικά που τυχόν λαμβάνουν χώρα κατά την άσκηση των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Τέλος, από τον Οκτώβριο του 2017, κανένα μέλος ή αντιπροσωπεία της ΕΙΝΑΠ δεν «όχλησε τη Διοίκηση του ΓΟΝΚ», ούτε και ζήτησε να συναντηθεί με τη Διοίκηση, μέχρι σήμερα, 03.04.2019, που αντιπροσωπεία της επισκέφθηκε το νοσοκομείο.

Κατά τη συνάντησή αυτή έγινε σαφές ότι, τόσο η Διοίκηση όσο και η μεγάλη πλειονότητα των εργαζομένων του Γ.Ο.Ν.Κ., δεν έχουν καμία ανοχή σε ρατσιστικές, ξενοφοβικές και μισαλλόδοξες  συμπεριφορές, από οποιονδήποτε εκδηλώνονται. Ταυτόχρονα, έγινε εξίσου σαφές, ότι η διοίκηση στο νοσοκομείο ασκείται με μοναδικό γνώμονα την τεκμηρίωση των γεγονότων στο πεδίο αρμοδιότητάς της. 

Μαρία Χαρίτου,
Διοικήτρια
Γ.Ο.Ν.Κ. «Οι Αγιοι Ανάργυροι»