210 3501500
 
Αρχική
Προφίλ
Υπηρεσίες
Περίθαλψη
Για τον Πολίτη
Λίστα Χειρουργείου
Ραντεβού
Νέα
Επικοινωνία
 
 
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
Οργανόγραμμα
Ανακοινώσεις
Προσλήψεις-Διορισμοί
Τμ. Προμηθειών
ΕΡΓΑ ΕΣΠΑ
ΑΝΟΙΚΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ του ΔΗΜΟΣΙΟΥ - OpenData
ΕΥΧΕΣ
 
ΙΑΤΡΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
Β Παθολογική-Ογκολογική
Γ Παθολογική - Ογκολογική
Α Χειρουργική Κλινική
Θωρακοχειρουργική
Πλαστική Επανορθωτική Χειρουργική
Καρδιολογική Κλινική
Νευρολογική Κλινική
Ορθοπεδική Κλινική
Πνευμονολογική Κλινική
Μονάδα Μελέτης Ύπνου
Παν.Ψυχιατρική Κλινική
Μονάδα Εντατικής Θεραπείας
Γαστρεντερολογικό Τμήμα
Θεραπείας Πόνου
Τμ. Ιατρικών Απεικονίσεων
Τμ.Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας
Τμ. Πυρηνικής Ιατρικής
ΥΚΟΝ
Τμ. Κοινωνικής Υπηρεσίας
Τμήμα Κλινικής Διατροφής
 
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ
Αιματολογικό Εργαστήριο
Αιμοδοσία
Βιοχημικό Εργαστήριο
Μικροβιολογικό Εργαστήριο
 
ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Σύσταση και Συγκρότηση
Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα
 
ΔΡΑΣΕΙΣ
ΠΑΜΕΜΜΑΖΙ
ΑΓΓΙΓΜΑ ΖΩΗΣ
 
Θεραπείας Πόνου

 

 ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΟΛΟΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ - ΙΑΤΡΕΙΟ ΠΟΝΟΥ 

ΤΜΗΜΑ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΠΌΝΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΤΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ

 
Αγαπητέ Επισκέπτη της Ιστοσελίδα μας,
 
 
Όπως λέγει ο Αλβέρτος Σβάιτσερ ο πόνος είναι ο χειρότερος δυνάστης του ανθρώπινου είδους χειρότερος από τον ίδιο τον θάνατο.
 
Από το 1976 η διεθνής εταιρία μελέτης και θεραπείας του πόνου (IASP) διακήρυξε ότι η ανακούφιση από τον πόνο είναι βασικό ανθρώπινο δικαίωμα και η μη αντιμετώπιση του αποτελεί εγκληματική αμέλεια των λειτουργών της υγείας και του συστήματος που δεν φροντίζει για αυτό.   
 
Η ανακούφιση του ασθενούς που υποφέρει, είναι ένας από τους βασικούς στόχους των λειτουργών υγείας και αποτελεί για όλους διαρκή πρόκληση. Οι θεράποντες ιατροί και νοσηλευτές οφείλουν να φροντίζουν για την ελαχιστοποίηση του πόνου των ασθενών
 
Ο Καθηγητής κ. Γαρδίκας γράφει «Αν ο Ιατρός δεν αισθάνεται τον πόνο του συνανθρώπου του, αδιαφορεί προς αυτό και δεν κάνει το παν να απαλύνει την δυστυχία του αρρώστου και των συγγενών του είναι κακός Ιατρός, ανεξάρτητα από την επιστημονική του κατάρτιση».
 
Εκτός από τις Νοσηλευτές, τους Ιατρούς όλων των Ειδικοτήτων πολλοί επαγγελματίες υγείας όπως, Ψυχολόγοι, Φαρμακοποιοί, Κοινωνικοί  λειτουργοί, Φυσιοθεραπευτές ακόμα και ιερείς εμπλέκονται  άμεσα ή έμμεσα ως ομάδα στην θεραπευτική αντιμετώπιση του πόνου.
 
Στα πλαίσια αναδιοργάνωση των Υπηρεσιών Υγείας, το Τμήμα Θεραπείας Πόνου και Ανακουφιστικής Φροντίδας «Μονάδα Πόνου, Ιατρού Βασιλική Χειμωνίτση- Κυπρίου» του τ. Γ.Ν.Α. «Πατησίων» μεταφέρθηκε με το ΦΕΚ 3140Β/10.12.2013, στο Γενικό Ογκολογικό Νοσοκομείο Κηφισίας «Οι ʼγιοι Ανάργυροι». Το Τμήμα αναπτύχτηκε και επαναλειτουργεί από 01 Ιουλίου 2014 σε άνετους, ειδικά διαμορφωμένους και κατάλληλα εξοπλισμένους χώρους. Το τμήμα αντιμετωπίζει ασθενείς με Νευροπαθητικό Πόνο (Νευραλγία τριδύμου, Μετερπητική, Νευραλγία, Πόνος Φάντασμα κλπ.). Επίσης αντιμετωπίζει ασθενείς με μυοσκελετικό Πόνο (Οσφυοισχιαλγία, Αυχεναλγία κλπ.). Καθώς επίσης αντιμετωπίζει τον πόνο των ασθενών με καρκινική Νόσο..  
 
Το τμήμα λειτουργεί τις εργάσιμες ημέρες και ώρες για την εξυπηρέτηση των εσωτερικών και εξωτερικών ασθενών, οι όποιοι χρειάζονται για την αντιμετώπιση του πόνου τους ειδικές επεμβατικές τεχνικές. Ταυτόχρονα λειτουργεί το Ιατρείο Πόνου του Αναισθησιολογικού Τμήματος (τηλ.314), στο οποίο γίνεται, κλινική εκτίμηση,  θεραπεία και συνταγογράφηση, κατόπιν ραντεβού στα τηλέφωνα 210 -3501321, 322, 850, 437.
 
Η Ομάδα θεραπευτικής Φροντίδας των ασθενών αποτελείται από εξειδικευμένους, Εκπαιδευμένους και Έμπειρους Αναισθησιολόγους (ΕΔΩ ΟΝΟΜΑΤΑ),Εκπαιδευμένες και Έμπειρες Νοσηλεύτριες (ΕΔΩ ΟΝΟΜΑΤΑ) και από Ομάδα Έμπειρων επαγγελματιών Υγείας ως Επιστημονικοί συνεργάτες (Ψυχολόγοι, Φυσικοθεραπευτές, Λειτουργοί της Κοινωνικής Εργασίας, Φαρμακοποιοί κλπ.). Επίσης για την παροχή ολοκληρωμένης φροντίδας, το τμήμα πλαισιώνεται από Ευαισθητοποιημένους Έμπειρους Επιστημονικούς Εθελοντές Συνεργάτες και συνεργάζεται με την Υπηρεσία Κατ΄ Οίκ Νοσηλείας του Νοσοκομείου.
 
Τέλος σημειώνουμε ότι το τμήμα με την Επιστημονική Ομάδα που το απαρτίζει συνεχίζει το Εκπαιδευτικό Κλινικό Έργο του για Ιατρούς, Νοσηλευτές και Επαγγελματίες Υγείας σε Προπτυχιακό, Μεταπτυχιακό και Μετεκπαιδευτικό επίπεδο. Επίσης συνεχίζει την συμμετοχή του στο ετήσιο πρόγραμμα της Ελληνικής Εταιρίας Αλγολογίας.  .     
 
 
Η Συντονίστρια Διευθύντρια
του Αναισθησιολογικού τμήματος και του Ιατρείο Πόνου
 
Δρ. Αγγελική Μπαϊρακτάρη
 
 
 
Η Υπεύθυνη Νοσηλεύτρια του Τμήματος                                                                       Ο Υπεύθυνος Ιατρός  του Τμήματος
                                                                                                                                                       Διευθυντής ΕΣΥ                                         
 
         

         Ειρ. Αναστασοπούλου                                                                                                         Μ. Ιακ. Αμμάρι